Hoe kan ik fitter worden als volwassene?

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 08:49

Als volwassene kan het lastig zijn om frequent te sporten. Zo moet je dagelijks werken, het huishouden doen en eventueel op de kinderen passen. Desalniettemin is het enorm belangrijk om zo fit en gezond te leven. Door gezond en fit te leven heb je minder kans op lichamelijke en mentale klachten. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen om fitter te worden als volwassene. In deze blog worden enkele goede tips gegeven zodat jij gezonder kunt leven.

1.     Beweeg meer

Veel volwassenen gaan veel minder bewegen zodra ze een vaste (kantoor)baan hebben. Het is erg belangrijk om ten alle tijden veel te bewegen. Veel bewegen reduceert stress, het verbetert de bloedcirculatie, het verbetert de slaap en ook verbrand je meer calorieën. Hierdoor zul je minder vet opslaan, waardoor je makkelijk afvalt. Zo zou je een leuke hobby kunnen gaan beoefenen. Ga bijvoorbeeld tennissen of pedellen. Dit is goed voor de pols- en handgewrichten. Dit zal uiteindelijk leiden tot minder handklachten, maar ook zeker minder polsklachten.  

2.     Eet gezond

Naast dat je meer zult moeten gaan bewegen is het net zo belangrijk om ook gezond te gaan eten. Eet veel fruit, groenten, eiwitten en gezonde vetten. Door gezond te gaan eten zul je veel goede vitaminen binnenkrijgen. Dit draagt bij aan een energieker lichaam. Hierdoor zul je vast en zeker beter in je vel gaan zitten. Verder zul je minder vet opslaan als je gezond eet. Hierdoor blijf je vitaal en energiek.

3.     Mediteer

We leven in een wereld waar je constant prikkels om je heen hebt. Het daarom soms even goed om tot rust te komen. Een manier om helemaal te relaxen en even in het moment te leven is door te mediteren. Je kunt dit heel simpel doen (ook als je dit nog nooit eerder gedaan hebt). Sluit je ogen en focus volledig op jouw ademhaling. Adem diep in… Adem diep uit….  Denk even helemaal nergens aan. Dit zal zeker bijdragen aan jouw algemene gezondheid en fitheid.

4.     Slaap goed

Ook als volwassene is het extreem belangrijk om een goede nachtrust te hebben. Probeer daarom altijd minimaal 8 uur per nacht te slapen. Vermijd telefoon en computerschermen net voor bedtijd. Je zou ervoor kunnen kiezen om even rustig te lezen voordat je gaat slapen. Dit zorgt namelijk voor een enorme rust, waardoor je rustig in slaap zult vallen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.